Abandoned Amsterdam CS - 100 jaar verlaten Nederland

Door RoyK op donderdag 28 maart 2013 10:05 - Reacties (31)
Categorie: -, Views: 7.322

Een tijd geleden zocht ik een verhaal waar ik mij zelf mee kan voeden met inspiratie. Iets wat ik nog niet eerder had gezien met een Nederlandse setting. Het eerste wat in me op kwam was Nederland in oorlog. Met modern materiaal. Hoe zou Nederland er dan uit zien als er op de Dam word gevochten? Ik merkte al snel dat veel mensen dat te luguber vonden. En hoewel shockeren een middel is. Misschien dat ik dat later alsnog oppak.

Ik bedacht me, hoe zou Nederland er over 100 jaar uit zien, als iedereen, jij, je collega's, je gezin.. je familie nu direct en meteen alles uit hun handen laten vallen en vertrekken. En dit allemaal vanwege een enorme kernramp in België en Duitsland, en overal in Nederland teveel straling is om nog te kunnen leven. Dit vloeit allemaal vort uit de val van de Euro en alle politieke problemen in Europa. Er was niet genoeg geld om de centrales gezond te houden. De dreiging hing al een tijd in de lucht. De straling was al hoger dan normaal.

Een verlaten Nederland. Dat is het uitgangspunt. De natuur neemt het langzaam weer over. Met die visie ben ik begonnen aan "project Holland 2114" en heb ik al een paar video's gemaakt. Duistere ambiance in beeld en geluid. Dit was de eerste video in dit project. Amsterdam Centraal Station in het jaar 2114. Gisteren heb ik het geluk gehad dat hij in de Noord Hollandse media te ronde ging.. vandaag wil ik hem delen met jullie.

De video: (ook in HD )


De wallpaper:
http://tweakers.net/ext/f/YFkrxVkpbBCzuo3bPGb6CXjR/full.jpg

* nog een kleine oproep voor eventueel vervolg filmpjes. Ik ben op zoek naar mooie fotos van Utrecht en Schiphol. Het liefst gewoon vanaf streetview hoogte.. en een herkenbare plek voor iedereen. Voor schiphol zoek ik een foto van binnenuit.. en dat je in de verte door een raam een vliegtuig ziet staan aan een slurf. Heel misschien moet ik zelf de foto gewoon een keer gaan maken en er een dagje schiphol van maken. Lijkt het je wat , let me know via PM! Je krijg er uiteraard alle credits voor terug.

Volgende: Een 100 jaar verlaten Eindhoven ziet er zo uit! - Photoshop Time lapse 04-'13 Een 100 jaar verlaten Eindhoven ziet er zo uit! - Photoshop Time lapse
Volgende: The Flying Pirate Ship | Photoshop cs6 how to time lapse video 03-'13 The Flying Pirate Ship | Photoshop cs6 how to time lapse video

Reacties


Door Tweakers user Virtuozzo, donderdag 28 maart 2013 10:17

Mooi. Erg leuke aanpak, maar ook een erg interessant set gedachten erachter. Misschien dat je eer stukje doelstelling bij zou kunnen verzorgen? Als verdieping van thema, zogezegd.

Als je ooit nog eens andere inspiratie zoekt, misschien zou het leuk zijn om eens een stukje "awareness" in te bouwen als doelstelling. Denk bijvoorbeeld aan een Eerste Hulp van een ziekenhuis waar een contrast gedemonstreerd wordt tussen onze gezondheidszorg, onze overtuiging van hoe slecht het wel allemaal niet is en een realiteit zoals wij die al lang vergeten zijn. Een realiteit van hoe het anders zou zijn als we geen goede gezondheidszorg hadden, zoals bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden of oorlogsgebieden.

Misschien is het een wat vreemde invalshoek, het valt mij persoonlijk gewoon op hoe we tegenwoordig vergeten wat voor voordelen we genieten als samenleving. En hoe het, in het licht van al het geklaag, veel slechter zou kunnen zijn. Negativisme leidt tot deconstructivisme.

Door Tweakers user harmen1987, donderdag 28 maart 2013 10:30

Ziet er mooi uit! Misschien niet belangrijk voor je, maar ik vind dit hangende vakwerkligger (die kapotte boog) er wat onrealistisch uitzien. Betwijfel of de halve boog rechts dit houdt. Maar dat komt puur door mijn achtergrond als constructeur staalconstructies :9

Verder heel mooi, hou wel van dit soort settings!

Door Tweakers user don_jorg, donderdag 28 maart 2013 10:39

Wow. Ik zou willen dat ik 5% kon van wat jij gedaan hebt in dit filmpje. Vind het echt indrukwekkend en schitterend!

Door Tweakers user Steffannnn, donderdag 28 maart 2013 10:52

don_jorg schreef op donderdag 28 maart 2013 @ 10:39:
Wow. Ik zou willen dat ik 5% kon van wat jij gedaan hebt in dit filmpje. Vind het echt indrukwekkend en schitterend!
1% zou al genoeg zijn voor mij :D.

( heb je bewust nog wat mensen laten staan? Op het midden perron onder het aankomsttijdenbord en op het rechter perron achterin )

Door Tweakers user Pixeltje, donderdag 28 maart 2013 11:37

Filmpje had ik al eens gezien in het 2d stuff topic, maar de wallpaper was nieuw en prijkt nu op mijn bureaublad :D

Echt een gave plaat!

Door Tweakers user RoyK, donderdag 28 maart 2013 11:52

Steffannnn schreef op donderdag 28 maart 2013 @ 10:52:
[...]


1% zou al genoeg zijn voor mij :D.

( heb je bewust nog wat mensen laten staan? Op het midden perron onder het aankomsttijdenbord en op het rechter perron achterin )
Nee.. na een paar uur in zo een tekening ga je dingen missen.. het was een leerzame photoshop :)

Door Tweakers user Frash, donderdag 28 maart 2013 12:00

Erg mooi! Doet me qua ambiance een beetje denken aan het verlaten aperture science complex in Portal 2.

Door Tweakers user Gtoniser, donderdag 28 maart 2013 12:30

Respect hoor, erg mooi gedaan! :D

Door Tweakers user Bozevkwa, donderdag 28 maart 2013 13:00

Steffannnn schreef op donderdag 28 maart 2013 @ 10:52:
[...]
( heb je bewust nog wat mensen laten staan? Op het midden perron onder het aankomsttijdenbord en op het rechter perron achterin )
Als je zo gaat kijken zijn er nog veel meer zaken die niet kloppen:
De bovenleiding die nog intact is (terwijl een deel van het dak naar beneden is gekomen) en de rails die nog mooi glimmen (die roesten normaal al na één of meerdere dagen als er geen trein overheen komt).

Maar dat doet niet af aan het mooie stukje werk dat Roy heeft geleverd.
*Bozevkwa is jaloers op de Photoshop kwaliteiten van RoyK*

Door Tweakers user RoyK, donderdag 28 maart 2013 13:12

Er kloppen nog meer dingen niet haha. Maar, dat is ook niet de motivatie. Het een mooth die je neer probeer te zetten.. dat moet je pakken.

Door Tweakers user Battle Bunny, donderdag 28 maart 2013 14:31

Wederom erg indrukwekkend. Enige wat er mij uit haalt, zijn die fel blauwe borden op het midden perron, deze zijn nog "te blauw". Maar goed, wat weet ik er van, ik kan nog niet eens clonestampen ;(

Door Tweakers user thefal, donderdag 28 maart 2013 15:48

Deze heb ik een tijd geleden al gezien! Supergaaf 8-)

Door Tweakers user analog_, donderdag 28 maart 2013 18:32

Er is een kunstenaar die dit heeft gedaan met Antwerpen, is in lokale krant geweest.

Door Tweakers user _ferry_, donderdag 28 maart 2013 20:00

Gaaf hoor, echt mooi om te zien _o_

Door Tweakers user lennart111, donderdag 28 maart 2013 20:06

ik kan niet anders zeggen dat ik hier respect voor heb. _/-\o_
ik zou het zelf niet zo kunnen en ik heb al je wallpapers toe gevoegd aan mijn slideshow

Door Tweakers user CH4OS, donderdag 28 maart 2013 20:50

Echt moie photoshop, wou dat ik zoiets kon! Enige is de trein linksonder, die verwacht ik daar niet meer over 100 jaar... ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 maart 2013 20:53]


Door Tweakers user WeeJeWel, donderdag 28 maart 2013 21:07

Ik vind deze filmpjes zo gaaf hè :D

Door Tweakers user Bart_GR, vrijdag 29 maart 2013 08:35

Je staat inmiddels ook op dumpert! http://www.dumpert.nl/med...dam_cs_over_100_jaar.html , met 49505 views so far :-)

Door Tweakers user RoyK, vrijdag 29 maart 2013 10:31

Ik had het in de gaten toen de stroom van subscribers op youtube echt op gang kwam :)

Door Tweakers user Battle Bunny, vrijdag 29 maart 2013 12:00

Is het niet eens een leuk idee om de realtime making-of te uploaden? Ja, zes uur is nogal een tijd, maar ik vind het echt fascinerend om te zien hoe je te werk gaat. Net die "Destroyer" gekeken, en je kwakt maar lagen geel en blauw over elkaar heen, lijkt elke keer alsof het random is, maar uiteindelijk met een duidelijk doel.

Of geef je dan teveel geheimen weg?

Door Tweakers user SeatRider, vrijdag 29 maart 2013 13:10

Zoek voor inspriatie eens op Pripyat, de spookstad naast Chernobyl.

Door Tweakers user RoyK, vrijdag 29 maart 2013 13:13

Chernobyl en Fukushima zijn mijn inspiratie bronnen ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 maart 2013 13:13]


Door Tweakers user GemengdeDrop, vrijdag 29 maart 2013 14:22

klein puntje van kritiek dan maar:

die waarschuwings borden zijn een beetje overkill voor mijn gevoel. De rest van de scene is dermate wanordelijk dat je niet verwacht dat daar een paar mooie waarschuwingsborden staan. En zeker niet op die hoogte. Plus de combinatie van die drie waarschuwingen op één bord maakt dat die borden te veel nadruk krijgen.

Ik bedoel: zowel een biohazzard als ook een kernramp? Daardoor 'voelt' het wat onrealistisch. Waarom niet gewoon een RadHazzard sign die bijna net zo vermangeld is als de omgeving?

Voor de rest: leuk om te zien :) . Misschien ook nog wat wildlife?

Door Tweakers user RoyK, vrijdag 29 maart 2013 17:07

Thanks, feedback altijd welkom. Al is het altijd gekleurd door een persoonlijk gevoel. Zelf vind ik de borden iets spannends hebben. Het verhaal achter het plaatje is dat er verhoogde vorm van straling is.. tot een moment daar is dat iedereen weg moet en wel direct. Ik herinner me momenten in Half Life 2 en je op een station komt en je ook met allerlei signalen continu word bestookt.

Door Tweakers user roundlet, zaterdag 30 maart 2013 16:13

zo echt vet, vooral om te zien hoe je dit doet. Welke stappen er allemaal genomen worden. Ik ben nogal fan van tjernobyle etc. Zo speur ik zo nu en dan wel een af voor de echte fotos. Maar dit is wel heel gaaf gedaan hoor!

Door Tweakers user Ivos, zaterdag 30 maart 2013 17:54

Mooie plaat! Ik heb ook genoten van je timelapse van bijvoorbeeld Abandoned office in Rotterdam. Ook het detai zoals de skyline van Rotterdam aanpassen, erg netjes. Ga je zoiets wellicht nog eens doen? Een skyline / aerial overview maken van een stad in 2114? Lijkt me nogal interessant om te zien hoe een grote (Nederlandse) stad er dan zou uitzien volgens jou!

(beetje a la I am legend :))

[Reactie gewijzigd op zaterdag 30 maart 2013 17:56]


Door Tweakers user Ivos, zaterdag 30 maart 2013 17:54

[dubbel]

[Reactie gewijzigd op zaterdag 30 maart 2013 17:55]


Door Tweakers user RoyK, zaterdag 30 maart 2013 17:57

Ik ben bijna klaar met Eindhoven. Het Philips gebouw in de hoofdrol :)

Door Tweakers user onok, zondag 31 maart 2013 15:06

Abandoned Office in Rotterdam is ook heel vet! _/-\o_

Door Tweakers user larsiano, woensdag 3 april 2013 08:51

Nice, Hoe veel tijd heeft het je gekost en hoe snel loopt dat filmpje eigenlijk? :9~

Door Tweakers user Johannes77, dinsdag 9 april 2013 17:48

Echt geniaal!! _/-\o_

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.